Gevelhout

  1. Home
  2. Gevelhout

Gevelhout is hout dat wordt gebruikt als afwerking voor de buitenkant van gebouwen, bekend als de gevel. Het is een esthetisch en functioneel element dat bescherming biedt tegen weersinvloeden en is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zoals ceder, lariks, meranti en thermowood. Het is belangrijk om gevelhout te selecteren dat geschikt is voor blootstelling aan de elementen, zoals regen, wind en uv-straling.

Er zijn verschillende soorten hout die worden gebruikt voor gevelbekleding, waaronder ceder, douglas, larikshout en bangkirai. Elk van deze houtsoorten heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, zoals:

Ceder

Dit is een stabiel en rotbestendig houtsoort dat vaak wordt gebruikt voor gevelbekleding omdat het weinig onderhoud nodig heeft. Het heeft ook een aangename geur en is beschikbaar in verschillende kleuren.

Douglas

Dit is een sterk en duurzaam houtsoort dat vaak wordt gebruikt voor gevels, schuttingen en veranda’s. Het is weerbestendig en heeft een lange levensduur.

Larikshout

Dit is een sterk en duurzaam houtsoort dat veel wordt gebruikt voor gevels, terrassen en pergola’s. Het is rotbestendig en heeft een natuurlijke uitstraling.

Bangkirai

Dit is een hardhoutsoort dat bekend staat om zijn hardheid en weerbestendigheid. Het is een populaire keuze voor gevelbekleding omdat het niet snel verkleurt en weinig onderhoud nodig heeft.

De keuze voor een bepaalde houtsoort hangt af van verschillende factoren, waaronder persoonlijke voorkeur, budget, locatie en weersomstandigheden. Het is aan te bevelen om een deskundige te raadplegen voor advies over de beste keuze voor uw specifieke situatie.